Svjetski blogeri i influenceri u Slavoniji i Baranji

Porast broja noćenja i dolazaka gostiju očekuju i u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Trebalo bi im u tome pomoći i deset ero poznatih svjetskih blogera i influencera koji će idućih 5 dana boraviti u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posjet im je organizirala Hrvatska turistička zajednica. Riječ je o posebnoj promidžbi Slavonije na društvenim mrežama. 

Blogeri i influenceri iz Njemačke, Poljske, Švedske, Belgije, Nizozemske i Japana prvi su dan proveli u Osijeku. Upoznat će povijest, znamenitosti, eno i gastronomsku ponudu te noćni život. 

Ljubiteljima putovanja i novih doživljaja nije smetalo što su turistički obilazak započeli pod kišobranima. Poznatom poljskom blogeru čiji je blog u potpunosti posvećen Hrvatskoj, posebno se svidjela domaća hrana, naročito kulen.

Blogeri će svoje doživljaje objavljivati na društvenim mrežama koje će dnevno vidjeti milijun pratitelja. Njihov boravak će biti praćen s tagovima #VisitSlavonia #ShareSlavonia a domaćini će im pokazati ono najljepše što postoji na ovom potezu.

U 5 dana upoznat će ljepote, običaje i delicije Baranje, Vukovara, Iloka, Vinkovaca, Đakova. I pronijeti ih diljem svijeta.

U projektu sudjeluju blogeri:

Ellie Dyduch iz Poljske ( www.elliedyduch.com ) – rođena u Poljskoj, ali živi u Londonu (UK). Njena stranica ostvaruje više od 200.000 impresija samo na tjednoj bazi. Vrlo je popularna i na Instagramu (@dy_ellie) te se aktivno bavi i fotografijom. Rijetko se zadržava na jednom mjestu obzirom da su putovanja i otkrivanje novih destinacija i kultura njezina strast.

Ida Josefin Eriksson iz Švedske ( www.adarasblogazine.com ) – njezin blog je aktivan od 2011. godine te ostvaruje više od 45.000 posjetitelja, a veliku popraćenost bilježi i na društvenim mrežama. Blog je prije svega posvećen putovanjima i lifestyle segmentu, a vodi ga zajedno sa suprugom Simonom Erikssonom. Bijeg od uobičajenih stvari im je u fokusu prilikom realizacije putovanja i obrade modnih tema, ali i prilikom pisanja članaka u sklopu kojih svojim čitateljima žele približiti nestvarna iskustva i doživljaje.

Wojciech Tyluś iz Poljske ( www.crolove.pl ) – zajedno sa suprugom uređuje blog u potpunosti posvećen Hrvatskoj te na tjednoj bazi ostvaruje više od 150.000 posjeta. Riječ je o najboljem poljskom blogu posvećenom Hrvatskoj što potvrđuje i osvajanje Zlatne penkale Grand prix 2015. godine. Osim na blogu, imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama kojima je u svakom trenutku prezentirati ono najbolje od Hrvatske koju smatra svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom.

Ewa Chojnowska iz Poljske ( www.szpilkiwplecaku.pl ) – blogerica koja je zaljubljena u putovanja, modu, a ujedno radi i kao turistički vodič. Njen blog je vrlo čitan, a karakteriziraju ga atraktivne fotografije koje jamče dodatnu veliku vidljivost.

Jessica Henze iz Njemačke (Instagram profil Mavieestbelle_jessi) – Jessica je poznata njemačka influencerica. Njene objave ostvaruju više od 250.000 pogleda i pregleda na tjednoj bazi, a na Instagramu ju prati više od 127.000 fanova.

Fanny Csajkowski iz Njemačke ( www.lesberlinettes.com ) – blogerica koja je vrhunska poznavateljica i ljubiteljica eno-gastronomije, a obrađuje i teme iz domene prirode, plaža i putovanja općenito. Njezini profili na društvenim mrežama i blog objave ostvaruju više od pola milijuna posjeta.

Pim Nicolaas Cornelis Bouman iz Belgije/Nizozemske ( www.blvd.nl & www.misterdaily.nl ) – autor je dva vrlo popularna i čitana bloga na tržištima Belgije i Nizozemske, koji na tjednoj bazi zajedno ostvaruju posjetu koja premašuje brojku od 140.000 posjetitelja.

Yuya Matsuo iz Japana ( www.yuyamatsuo.com ) – aktivni svjetski putnik, koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj u koju se rado vraća jer smatra da je riječ o destinaciji u kojoj uvijek otkrije nešto novo. Yuya ima velik broj pratitelja na društvenim mrežama kao što su Instagram, Twitter i Facebook, a ujedno se bavi i kvalitetnom fotografijom.