Švedski veleposlanik: Hrvatska je moj drugi dom

Emisija Dobro jutro, Hrvatska predstavlja ljude koji su zbog posla iz inozemstva došli u Hrvatsku. Otkrit će vam tko su oni i kako su se snašli u našoj zemji. Ovoga puta predstavljamo vam švedskog veleposlanika Larsa Scmidta čiji mandat uskoro završava.

Hercegovačka 122 adresa je na kojoj se nalazi rezidencija Larsa Schmidta, švedskog veleposlanika. Nakon pet godina boravka u Zagrebu ovaj tjedan odlazi s te dužnosti i vraća se u Stockholm.

U Hrvatskoj je bio još kao dječak na ljetovanju s roditeljima. Boravio je ovdje i tijekom Domovinskog rata gdje je bio pripadnik snaga Ujedinjenih naroda i radio kao šef Ureda za informiranje u sjedištu u Zagrebu. Bio je i zamjenik veleposlanika u Beogradu te obavljao još niz diplomatskih funkcija. Kad je došao na dužnost veleposlanika 2013., Hrvatska kakvu je pamtio izgledala je drukčije.

Ističe kako mu je Hrvatska postala drugi dom, a posebno hvali dobrodošlicu kojom su ga Hrvati dočekali. Jako volim vašu zemlju i nadam se da ću se idućeg ljeta ovdje vratiti kao turist, rekao nam je.