Hippocampus - rukomet, druženje i zabava

S krajem školske godine na Jadranu gotovo i nema mjesta u kojemu se ne održava barem jedan ljetni sportski kamp. Rukometni klub Kvarner Kostrena drugi je put organizirao međunarodni ljetni  kamp "Hippocampus".

Dva treninga dnevno, domaći i inozemni stručnjaci, učenje, druženje i zabava... to su odlike kostrenskoga rukometnog kampa. Usaditi djeci nova znanja, učiti ih pravim sportskim vrijednostima za dječake od 14 do 18 godina - glavne su zadaće trenera i voditelja.

Uspjeli smo okupiti eminentna imena i stručnjaka što znače u hrvatskom rukometu nego i u svjetskim okvirima i rekao bih da je to svojevrstan poklon ovoj djeci, smatra Milan Kosanović.

A mađarski trener Danyi Gabor očaran je i Kostrenom i hrvatskim igračima: Vrlo su talentirani, imaju veliku motivaciju i svi su zainteresirani za učenje novih stvari u rukometu.

Sportaši su podijeljeni u skupine, no s njima se radi individualno i grupno s naglaskom na tehničke i taktičke elemente rukometne igre. Svima je jasno - najbolji sportaši i rukometaši postaju samo oni s dodatnim radom, nitko nije postao vrhunski samo s redovnim treningom.