162. obljetnica rođenja Nikole Tesle

Sinoć je projekcijom lika Nikole Tesle na zagrebačkim fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu  počela tradicionalna manifestacije 'Tesla&friends' kojom će se obilježiti 162. obljetnica rođenja Nikole Tesle i peti Dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija u Republici Hrvatskoj.

Na HRT-ovoj multimedijskoj usluzi HRTi pogledajte epizodu dokumentarnog serijala Hrvatski velikani posvećenu Nikoli Tesli.

Manifestaciju 'Tesla&friends' već devetu godinu zaredom organizira Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost. Pokrovitelji manifestacije su Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te brojne institucije. 
Karlovac će graditi Dom Nikole Tesle

U čast Nikole Tesle - jednoga od najvećih svjetskih izumitelja, čovjeka koji je svojim patentima zadužio cijeli svijet, u Smiljan mjesto njegova rođenja, došao je velik broj posjetitelja.

Tehnički muzej Nikola Tesla 11. srpnja, u povodu 162. obljetnice Teslina rođenja, otvorit će izložbu 'Teslin Svjetski sistem' autorice Zorice Civrić Flores posvećenu dostignućima Nikole Tesle na polju bežičnog prijenosa energije. Riječ je o gostujućoj izložbi Muzeja nauke i tehnike iz Beograda, Srbija.
Ceremonija otvorenja izložbe događa se u prigodi manifestacije 'Tesla & Friends'.

O događanjima Dana Nikole Tesle, ali i o zanimljivoj izložbi koja će se otvoriti u Tehničkom muzeju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile gošće -  predsjednica Udruge 'Nikola Tesla - Genij za budućnost' mag. ing. Dragica Mihajlović i Zorica Civrić Flores, autorica izložbe 'Teslin Svjetski sistem':