Kako zaštiti djecu u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva?

Razvod braka stresan je za oba partnera, još je stresnije ako imaju djecu. Što kada su bivši supružnici ne mogu dogovorili oko skrbi za dijete, kada partnerski odnos dominira nad  roditeljstvom?  Kako podijeliti brigu i skrb oko djece nakon prekida zajedničkog života roditelja i razvoda braka? Kakva je obiteljsko-pravna zaštita djece u tijekom i nakon brakorazvodnog postupka u Hrvatskoj?

S ciljem senzibilizacije javnosti i stručnjaka, kao i proaktivnog djelovanja različitih resora, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku jučer je održalo 'Okrugli stol na temu zaštite dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva.

Okrugli stol: Problem manipulacije djecom u postupcima razvoda braka


O tome kako zaštititi djecu u konflinktnim razvodima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile su gošće: Tatjana Katkić Stanić, načelnica Sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada CZSS-a, Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika i prof. Marina Ajduković, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta: