Svi putovi vode u Moskvu

Kapa je spremna, ulaznica u džepu, avion rezerviran. Posljednji pozdrav i pravac Moskva! Protiv Rusa se nije moglo dobiti karte, pa su se neki odlučili riskirati i rezervirali karte za polufinale.

Neki su zbog Vatrenih otišli u Rusiju, a drugi došli u Hrvatsku. Irena Šimenc stigla je iz Stuttgarta kako bi navijala sa svojim Slavoncima.

Za utakmicu stoljeća uređuje se barokna jezgra Osijeka. Kafići i trgovi bit će puni, bez obzira na moguću kišu. Projekciramo preko projektora na platno, tako da ako počne padati kiša, može se pobjeći u zatvoreni dio. Euforija je u zraku, čekamo sutra, napeti smo ko puške, kaže ugostitelj Vjeran Kocijan.

I Samobor se priprema za utakmicu, i to u Bunkeru. Centar za mlade postavio je veliko platno. I, što je najbolje, suha grla navijači će moći podmazati besplatnim pivom.

Navijači sanjaju kišu golova u engleskoj mreži, no, nažalost, kiše bi moglo biti i na hrvatskom nebu. Ponajprije u Zagrebu, isto tako u Rijeci. Vjerojatnost da bude suho, odnosno bez oborina u to vrijeme najveća je na području Osijeka i svakako u Dalmaciji!

S kišom ili bez nje, tisuće navijača preplavit će trgove. Što domaćih, što stranih. Kupuju se dresovi, uređuju lokali, a čak i pošta skraćuje radno vrijeme. Zatvaraju se restorani, otkazuju predstave i koncerti. Trgovački lanci radit će skraćeno, ali zato kafići prekovremeno. Drugim riječima, cijela će Hrvatska sutra od 20 sati, biti uz Vatrene.

Posljednja 4 čartera u Rusiju kreću sutra. Među njima i Boeing 777 s 450 putnika, najveći putnički zrakoplov koji je sletio u Hrvatsku. Zbog velikih gužvi, Zračna luka Zagreb upozorila je sve putnike da dođu dva i pol sata prije leta. Svi putovi sutra, a vjerujemo i u nedjelju, vode u Moskvu.