9. Požeška krigla

U organizaciji Udruge pivara Požega održana je 9. Požeška krigla. Okupila  je okupila 25 malih pivovara, a brojnim pivoljupcima ponuđeno više od 40 vrsta domaćih i komercijalnih piva iz cjele regije.

Čak i oni koji nisu ljubitelji piva teško da su mogli odoljeti  bogatstvu boja, okusa i mirisa koji su se širili iz pivskih krigli. U Hrvatskoj je sve više pivara iz kućne radinosti ali I malih pivovara koje uspješno pokazuju da su mogućnosti u proizvodnji piva neiscrpne.

Iako je svima poznato da pivo ima 4 glavna sastojka - vodu, kvasac, slad i hmelj ovdje se ponajbolje vidjelo koliko su krajnji rezultati različiti. Naime kućni pivari proizvode pivo po svom ukusu, ali s puno ljubavi.

Osim hrvatskih pivara bili su tu i gosti iz BiH, Srbije, Slovenije i Makedonije. Ovo odmjeravanje snaga u kvaliteti kraft I hobističkih piva bilo je ujedno I ljetno druženje uz ribnjake . Naravno sve uz dobru glazbu, nogometno prvenstvo i navijačku atmosferu. Pa nečudi da se popilo gotovo 4000 litara piva a da je novo druženje u požegi već upisano u kalendar pravih pivoljubaca.