Večeras "San sustipanske noći"

Splitska glazbena manifestacija "San sustipanske noći" na pozornicu među stoljetnim borovima večeras dovodi Nenu Belana uz pratnju Mediteran Orchestra, a sutra stiže Maksim Mrvica uz kompletan bend koji ga prati na svjetskoj turneji.
Uoči nastupa Nene Belana publiku će zagrijati splitski duo Sara i Jappa, a drugi dan će VoiSa festival za DJ pultom predstaviti Kid Va.

Legendarni Belan na ovaj unplugged nastup na magičnom Sustipanu uz standardne Fiumense dovodi i gudački kvartet, klapu, harmoniku i mandolinu, udaraljke, te još jedna akustičnu gitaru.

Na njegovim gotovo uvijek rasprodanim klupskim koncertima podjednako su tražene pjesme Đavola, kao i hitovi 'Rijeka snova', 'Divojka sa juga', 'Zar više nema nas', 'Nedir nad plavim morem' ili 'Kiša', no nastup u rodnom Splitu na otvorenom glazbena je poslastica koja će se zasigurno dugo pamtiti.

Novi album "New Silk Road" Maksim Mrvica predstavio je već diljem svijeta, a identičan sastav pratećeg benda ovaj klavirski virtuoz dovodi i na Sustipan, koji će tako stati uz bok dvoranama poput Sydney Opera House, Seoul Arts Center ili Great Hall of the People u Pekingu. Uz najpoznatije crossover obrade koje su ga proslavile, Mrvica će na "Snu sustipanske noći" izvesti i temu iz baleta "Orašar", hitove "All Of Me" John Legenda i "Clocks" Coldplaya, ali i nove stvari koje je za njega skladao Tonči Huljić.