Ronilačka ekoakcija za čisto more

Stanovnici Vodica i njihovi prijatelji već godinama redovito održavaju čistoću okoliša, kako obale tako i mora i podmorja. Nedavno su održali još jednu ronilačku ekoakciju.

Voda u Vodicama odnosno čistoća mora uvijek je bila neupitna. Čak su i ime dobile po izvorima pitke vode kojima obiluju i kojom su tijekom povijesti opskrbljivale veće gradove. No podmorje koje je nedostupno pogledima većine  ipak skriva tragove ljudskog nemara. Tridesetak ronilaca volontera okupljenih na gradskoj rivi to je odlučilo promijeniti i izglancati podmorje kako bi i ono bilo na ponos svojih stanovnika. Okupili su se ronioci volonteri i čistili duž cijelog zaljeva stare jezgre.

Kako bi se loše navike iskorijenile važna je pravovremena edukacija. A svoju su ekološku svijest, pomažući roniocima pokazala i djeca. Skauti Župe Vodice pomagali su u ekoakciji čišćenja.

Iako su prijašnje akcije čišćenja bile uspješne, pa je i smeća pod morem svake godine sve manje, "materijala" koji ne pripada u podmorje ipak je bilo podosta. Bilo je boca, guma, deka, tepiha, plastike...

Oduševljeni ljepotom krajolika u kojemu borave velikom su se pospremanju  podmorja pridružili i stranci.