'Što bi tijelo htjelo?' Tijelo u akciji!

U prostoru Malog salona na riječkom Korzu večeras u 20 sati otvara se izložba 'Tijelo u akciji'. Izložba je nastala kao dio izložbenog serijala Upute za gledanje - Što bi tijelo htjelo?, a predstavit će trinaest radova iz zbirke fotografije i videa riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti koje povezuje tema performansa.

Riječ je o dokumentiranju žive izvedbe u javnom ili muzejsko-galerijskom prostoru, ili o radovima kojima javni nastup nije prethodio, ali je bio dio procesa njihova nastanka.

Kao zametak neke opsežnije studije, izložba predstavlja segment takvih radova iz zbirke MMSU-a, čija je namjera testirati fleksibilni stalni postav. Izložba premošćuje period od početka sedamdesetih godina do danas i predstavlja trinaest radova četrnaest autora, unutar višežanrovskog korpusa konceptualnih, analitičkih i feminističkih pristupa.

Umjetnici čija se djela izlažu su: Marijan Crtalić, Boris Demur, Tomislav Gotovac, Sanja Iveković, Đorđe Jandrić, Željko Jerman, Zlatko Kutnjak, Dalibor Martinis, Dan Oki, Neli Ružić, Mladen Stilinović, Ivan Šeremet, Goran Škofić, Fedor Vučemilović.