Gibon Kent predviđa srebro, devan Tomica i mađarska ara uvjereni u pobjedu

Na opće razočarenje okupljenih gibon Kent iz Zoološkog vrta grada Zagreba predviđa da će na Svjetskom nogometnom prvenstvu trijumfirati Francuska. Podsjetimo, zadnja prognoza gibona (kako ćemo izgubiti od Engleza) nije bila točna.

S druge strane, muška deva Tomica koji je pokazao koliki je stručnjak prognoziravši prolazak Hrvatske protiv Engleske, suprotnog je mišljenja. Nakon pomne analize u svom staništu u Hrvatskoj sahari, procjenjivanja jakih i slabijih strana Francuske i Hrvatske, taktičkih postavki i statističkih pokazatelja, Tomica je izrekao svoju prognozu na već poznati način – između dvije kante s hranom odabrao je onu s hrvatskom zastavom.

U prognoziranje pobjednika nedjeljne utakmice uključeno je dosta životinja diljem svijeta. U zoološkom vrtu u mađarskoj Nyíregyházi sigurna u pobjedu Vatrenih je ara. Njezinoj prognozi priklanjaju se i djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba. Najavljuju da će se u velikom broju u ponedjeljak uključiti u doček hrvatskih reprezentativaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu – stekli oni zvjezdicu iznad grba ili ne.