Vatreni stigli, Jelačićev trg "eksplodirao" od oduševljenja

U Zagrebu danas veliko slavlje - doček Vatrenih. Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati a U programima HRT-a pratili smo njihov dolazak.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi.
[UŽIVO] Vatreni stigli Trg - atmosfera neopisiva
Hrvatski reprezentativci su, uz široke osmijehe iz autobusa - koji je vozila vozačica u hrvatskom dresu i na kojem su vijorile hrvatske zastave uz natpis "Srce vatreno. Ponos Hrvatske" - mahanjem pozdravljali ekstatične navijače te im cijelim putem od zračne luke do glavnoga zagrebačkog trga potpisivali autograme na navijačka obilježja.

Osvajači srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu na pozorinicu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića stigli su kroz šaplir mažoretkinja i uz gromoglasno pjevanje budnice "Moja domovina" navijača koji su ispunili cijeli trg, s kojima su nogometni reprezentativci zatim otpjevali hrvatsku himnu "Lijepa naša domovino".

Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama "Igraj moja Hrvatska" i "Srce Vatreno", a nastupio je Mladen Grdović s neslužbenom himnom ove generacije Vatrenih "Nije u šoldima sve". U nebo je pušteno četiri tisuće crveno-bijelih balona.

Za ovu prigodu piloti "Krila Oluje pozdravni prelet i čestitku Vatrenima izveli su u formaciji od pet aviona "Pilatus PC-9M, a kako bi bili u ozračju cijele Hrvatske piloti "Krila Oluje" obukli su dresove hrvatske reprezentacije, kao i piloti borbenih aviona MiG 21 koji su u hrvatskom zračnom prostoru pratili zrakoplov kojim su reprezentativci doputovali.

Do sada nezabilježen doček hrvatskih sportskih junaka traje od jutarnjih sati.