Kikići i Genijalci: 'Svi smo mi vatreni'

Dječji zbor Kikići ove godine slavi dvadeseti rođendan, a čini ga stotinjak članova u dobi od 3-13 godina, stariji članovi nastupaju i samostalno pod imenom Genijalci, a najmlađi  pod imenom Medenjaci. 

Zbor se  svojom kvalitetom već duže vremena nalazi među najboljim i najaktivnijim dječjim zborovima u Hrvatskoj što dokazuje i repertoar zbora od više od 400 pjesama koji konstantno raste, 21 izdan nosač zvuka kao i broj od više od 50 nastupa godišnje na različitim manifestacijama, koncertima i festivalima širom Hrvatske, ali i izvan nje.

Posebno su ponosni na niz humanitarnih koncerata pod zajedničkim nazivom Biram ljubav koje već godinama redovito održavaju i tako pomažu potrebitim obiteljima o kojima se brine Caritas i udruga Zagrebački humanitarci te na niz manifestacija pod zajedničkim nazivom Kroz nas se može promijeniti svijet. Pokretači su i prateći zbor Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna frula koji će se ove godine održati četvrti put.

Umjetnička ravnateljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i  Hrvatskog društva skladatelja, autorica je teksta, glazbe i aranžmana svih pjesama koje zbor izvodi, a 2017. godine dodijeljeno joj je priznanje Hrvatskog društva skladatelja za 20 godina iznimnog doprinosa u području glazbenog stvaralaštva i rada sa djecom.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska izveli su prigodnu navijačku pjesmu: