Hrvatski inovatori osvojili 6 medalja na Festivalu inovacija SVIIF 2018

Na Festivalu inovacija SVIIF 2018 u srcu Silicijske doline, Santa Clara, u Sjedinjenim Američkim Državama, održanom od 2. do 4. srpnja 2018., hrvatski inovatori su još jednom potvrdili izvrsnost i konkurentnost. Postigli su odlične rezultate osvojivši 6 medalja i jedno posebno priznanje.

Zlatnom medaljom i posebnim priznanjem Kineske asocijacije inovatora nagrađena je 3D znanstvena podmornica autora Josipa Oroza studenta Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu, Lovre Stipanovića studenta Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu i Martina Sokolovića, učenika Srednje strukovne škole iz Samobora te mentora Ivana Vlainića, a uz potporu Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora.

Zlatne medalje pripale su i Nevidljivom označavanju u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s INK JET tehnologijom autora prof.dr.sc. Vilka Žiljka, izv. prof. dr.sc. Ivane Stanimirović Žiljak, prof.dr.sc. Klaudia Papa i dr.sc. Jane Žiljak Gršić, prof. sa Sveučilišta u Zagrebu, Grafički Fakultet te Medicinskom električnom krevetu LIFT&GO autora Borisa Perovskog iz tvrtke BERNARDA d.o.o.

Srebrnom medaljom nagrađene su Uzgoj lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju autora Vlade Moulisa i Apsorbirajuće betonske barijere za zaštitu od buke - RUCONBAR autora prof. Stjepana Lakušića sa Sveučilište u Zagrebu , Građevinski fakultet.

Brončana medalja pripala je Soku od limunske trave s aronijom i jabukom autora Bože Grginovića i Ive Pavić Grginović.

O velikom uspjehu naših inovatora razgovaralo se jutros u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: