'Med dvema vodami'

U Međimurju se provodi projekt  'Med dvema vodami', ukupne vrijednosti više od 12 milijuna kuna koje s 85% financiraju fondovi EU, a ostatak županija. Cilj je rekonstruirati stare i zapuštene objekte te sve iskoristiti u turističke svrhe.

Matulov grunt - imanje je u samom srcu Međimurja, smješteno u idiličnom mjestu Frkanovcu. Tipičan je to primjer seoskoga gazdinstva i gradnje s kraja devetnaestog stoljeća na ovim prostorima. Da bi sačuvala imanje od propadanja, kuću je kupila Međimurska županija, a uskoro će ovdje niknuti - edukacijsko istraživački centar za biljne i životinjske vrste koje obitavaju na našim područjima.

Matulov grunt dio je projekta za koji je županija dobila više od deset milijuna bespovratnih kuna iz europskih fondova. Projekt će trajati osamnaest mjeseci. Uredit će se i biciklističke te poučne staze uz rijeku Muru, kao i Centar za posjetitelje 'Med dvema vodami' u Križovcu. Dodatna je to ponuda Međimurja koje želi postati prevodnica hrvatskoga kontinentalnog turizma.