Najljepši balkon u Domu za starije i nemoćne

Koliko uzgoj biljaka i cvijeća oplemenjuje svakodnevicu, potvrđuju stanari varaždinskoga Doma za starije i nemoćne, uređujući svakodnevno cvjetnjake na svojim balkonima. Njihov je trud nagrađen odabirom najljepših.
Nema ljepšeg od života u zelenilu i cvijeću. Uronjen je u njih i ovaj Dom, smješten gotovo u središtu grada. Baš poput stanara koji ih uređuju, razlikuju se njihovi balkoni. Dva su gospodina - Martin i Josip, zaslužna za jedan od najljepših.
„Njegova kćer to posadila lani i ove godine je posadila. Ja kaj treba zalijem i tak. I on isto zaljeva i tak, jedno s drugim."
Balkon gospođe Grete, raskošan je i lijep baš kao i onaj u njezinu vlastitu domu.
„Puno mi znači, volim kad mi je lijepo na balkonu, da tu sjednem. Pogotovo sad kad sunce popodne sine, onda se malo izložim suncu."
Ipak, najljepšim je proglašen mali raj 80-togodišnje gospođe Štefanije.
„Ovaj put je presudila nakakva raznolikost u izboru vrsta i nekakav sklad u kompoziciji."
18 je godina u domu, aktivna u svim sekcijama - od likovne, glumačke, preko izrade ručnih radova, sve do pikada. Cvijeće joj je oduvijek dobro uspjevalo.
„Ja s njim razgovaram svaki dan, dok se stanem, meni je to prvo i još sad mi je bilo i od kraja. Ja najprije idem malo na balkon, malo cvijeće, malo to ja pogledam gde kaj stoji, da neka nije v redu da trgnem proč. I tak vam se s tim zabavljam."
Kako i ne bi kad pogled na svijet kroz pelargonije, petunije, karanfiliće, u društvu visokih „lepih dečki" donosi čaroliju.