Što odabrati u bogatoj koncertnoj ponudi?

Kao i svakog petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte klupske scene ovoga tjedna.
Petak 20. srpnja
Ovih se dana nalazimo u festivalskoj cikloni koja je zahvatila veći dio Hrvatske. U Puli večeras počinje 16. SeaSplash festival.

Uz prekrasnu rijeku Mrežnicu u Generalskom stolu počinje River festival, u Donjem Miholjcu Backyard festival, u Medulinu, Adria Summer festival.

U parku Ribnjak u centru Zagreba u srijedu počinje Crossover festival a već dan kasnije tradicionalni Rocklive festival u Koprivnici, Graffiti na gradele u Bolu na Braču i Soundwave u Tisnom i u petak 27. srpnja odličan Tam Tam festival u Sućuraju na Hvaru.

Veći dio tih festivala su doista oaze za dobar provod i opuštanje a neki od njih nude i odličan uvid u neki glazbeni žanr.

Utorak 24. srpnja
U srijedu 24. srpnja u Arenu Zagreb dolazi legendarna britanska heavy metal grupa Iron Maiden u sklopu velike europske turneje „Legacy Of the Beast" koja je započela 26. svibnja u Estoniji. Riječ je o izuzetno utjecajnom metal bendu kojega predvodi karizmatični Bruce Dickinson i koji je na sceni još od 1975. godine a od tada do danas su objavili 15 studijskih albuma, 5 albuma uživo i 5 albuma sa najvećim hitovima. Na ovoj turneji izvode neke od svojih najvećih hitova a cijeli je show više nego spektakularan, što možete vidjeti i po ovim kadrovima. Senzacionalna scenska produkcija koja uključuje i repliku pravog borbenog aviona, vatrene topove, nevjerojatno scenografiju i gomilu njihove energije. Publiku će prije njihovog koncerta zagrijati grupa Tremonti - pjevača i gitariste Marka Tremontija koji se proslavio kao gitarista američke grupe Creed i Alter Bridge. Ukratko, spektakl koji nikako ne bi trebalo propustiti jer je u pitanju doista glazbeno scenski spektakl.