1. Glazbene večeri u Kaštel Gomilici

Prvo izdanje festivala 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima' koje će se, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, održati u Kaštel Gomilici od 23. srpnja do 16. kolovoza 2018. donosi četiri izuzetna glazbena događaja.

U ponedjeljak, 23. srpnja solistički recital u staroj crkvi Sv. Jeronima održat će renomirani hrvatski gitarist Mislav Režić. Na programu pod nazivom 'La Catedral' će se naći neka od najpoznatijih djela pisanih za gitaru
uključujući i nekoliko djela hrvatskih autora.

28. srpnja u župnoj crkvi Sv. Jeronima koncert će održati Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji ansambl u zemlji specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja. Ovom prilikom, ansambl će nastupiti s djelima francuskog baroka.

2. kolovoza u staroj crkvi Sv. Jeronima nastupiti će atraktivni Splitski gitaristički kvartet s programom pod nazivom 'La Fiesta' koji se sastoji od obradbi te originalnih skladbi pisanih za ovaj sastav.

I na kraju, 16. kolovoza na Opatičinom trgu ispred Kaštilica nastupiti će ansambl za hrvatsku tradicijsku glazbu Harmonija disonance. Ansambl je baziran na vokalnoj tradiciji dalmatinske Zagore i otoka, a obuhvaća i repertoar vokalne tradicije koja je pod zaštitom UNESCO-a.
Svi koncerti počinju u 21 sat.