"2 kotača uz vas su jača": Tomislav sve bliže finalu

Tomislav Gregurić krenuo je na put biciklom iz Virja 14. srpnja, proći će 2300 km u 16 dana, a sve u sklopu humanitarne akcije "Mali korak za veliki start – 2 kotača uz vas su jača". Cilj je opremanje prostora udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice. 

U udruzi Latice ih je više od 70, članovi nisu samo djeca, već i odrasli. Zajedničko su im veliko srce i veliki osmijeh.

"Zbog toga je ovaj projekt za sve njih. Svima njima je potreban uređen prostor, kako bi jedni drugima mogli pomoći i kako im baš taj osmijeh ne bi nestao", poručuju iz Udruge.

Tomislav je prošao kroz Slavoniju, Gorski kotar, Dalmaciju, a jučer je nakon Zadra i otoka Paga stigao u Pulu. U istarskom gradu dočekali su ga članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i predsjednik Ozren Catela.

Danas Tomislav odmara u kampu pored Poreča, sutra kreće za Delnice, usput će obaviti susrete s udrugama. Nakon spavanja u Delnicama slijede Karlovac i Zabok.

Nije lako na ovom putu, ali Tomislav uživa u svakom danu, kaže nam. Jako ga je razveselio dolazak u Dubrovnik - najjužnija točka puta gdje je prešao, kako kaže, "magičnu brojku od preko tisuću kilometara". Ugodno je iznenađen što se uspijeva držati plana puta. Jučer je kasnio prvi put i to zbog vjetra na Pagu. Paški most je morao prehodati.Svaki dan je poseban na svoj način, kaže Tomislav. Sretan je što se vijest o Laticama širi po cijeloj Hrvatskoj te dobiva podršku sa svih strana.Susreti s udrugama u različitim mjestima posebna su inspiracija za njega. Roditelji su neumorni, njihova je borba najveća, kaže. "Skidam kapu i svakom članu udruge koji na bilo kakav način ovim ljudima čini život ljepšim", dodaje.