Yoko Ono izdaje novi album s porukom mira

Yoko Ono je najavila da će izdati novi album u dobi od 85 godina, kazavši kako je njezina životna poruka mira krajnje potrebna 2018. godine.

Album nazvan "Warzone" ("Ratna zona") bit će objavljen 19. listopada i na njemu će biti pjesme nastale u razdoblju od 1970., zaključno s legendarnom pjesmom "Imagine," njezinom pacifističkom himnom koju je napisala s pokojnim suprugom Johnom Lennonom.

Svijet je u kaosu. Svima je sve jako teško, kazala je.

U priopćenju njezinih predstavnika dodaje se: Nije prekasno da se svijet promijeni. Sada nam treba Yoko više nego ikad.

Producent albuma na kojemu je 13 pjesama njezin je sin Sean Ono Lennon. Yoko Ono je kazala da već radi na drugom albumu.

Ono, koja je odrastala u Tokiju i New Yorku, postala je zvijezda u usponu avangardne glazbe kada je upoznala Lennona i postala njegova druga supruga. Par je iskoristio publicitet i na medeni mjesec u Amsterdamu pozvao novinare koji su ih zatekli kako leže u krevetu hotelske sobe i razgovaraju o miru u svijetu. To je bio njihov prosvjed protiv Vijetnamskog rata.

Yoko Ono je ostala mirovna aktivistica i nastojala je sačuvati Lennonovo naslijeđe nakon što je on ubijen ispred njihova stana u New Yorku 1980.