Ljeto kod Matoša na Gornjem Gradu

Razni sadržaji poput stand up komedija, plesa, projekcija stranih filmova uz dobru ugostiteljsku ponudu, sve to očekuje posjetitelje Nove Gornjogradske manifestacije 'Ljeto kod Matoša' u kojoj će turisti i Zagrepčani moći uživati sve do 20. kolovoza.

Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, koje vjerno čuva Matoš na klupi, nakon zanimljivog i sadržajnog Adventa dobiva novu scenografiju. Kroz zgodne prikaze plavih fićeka, ležaljki i velikih plesnjaka na otvorenim terasama, spomenuta gradska lokacija podsjeća na drugu polovinu 20.stoljeća, naglasila je organizatorica Tatjana Stanković. Ponudili smo različite sadržaje, imamo gostujuće bendove koji nastupaju na našoj pozornici koji imaju stare hitove i tako je uređen sveukupan događaj, a isto tako preko vikenda imamo  i zagrebačke plesnjake koji su bili popularni pdesetih i šezdesetih godina, dodala je Stanković.

Vikendima otvoreni plesnjaci, a tijekom tjedna posjetitelje očekuju prikazi stranih filmskih projekcija, nastavlja Stanković. Imamo ljetno kino kada tijekom tjedna puštamo strane filmske projekcije, komedije i to od zemalja partnera Španjolske i Brazila, a četvrtkom imamo gostujuće stand up komičare, zaključila je.

Iako je većina Zagrepčana napustila grad i otišla na željene godišnje odmore, ljeto u našem gradu svake je godine sve bogatije, a ukoliko se želite opustiti uz stare hitove i zaplesati uz pokoju čašicu hladnog pića svakako posjetite ovu zgodnu ljetnu gradsku lokaciju.