Porcijunkulovo na ulicama Čakovca

Počinje Porcijunkulovo, najveća manifestacija u Međimurju koja privlači brojne posjetitelje iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Poznata čakovačka manisfestacija spoj je tradicije i modernizma, program uključuje veći broj vrsta umjetnosti, autentični proizvodi, ljepota na tisuću načina…Na ulicama i trgovima Čakovca možete doznati kako su nekada živjeli naši stari te koje su alate i tehnike koristili u proizvodnim procesima i postizanju željenih ciljeva. Ulovite i vremena za pogledati nastupe kulturno – umjetničkih društava Međimurja, kojih neće nedostajati na pozornicama diljem grada.

Jedan od noviteta Porcijunkulovog je i Art haustor, u kojem će ukupno 23 lokalnih umjetnika predstaviti svoje radove, a bit će to i prilika za razmjenu iskustava, druženje te da doznate sve o radovima koji su pred vama.

Tijekom svih dana održavanja manifestacije, posjetitelje gotovo na svakom koraku očekuje živa glazba. Nina Badrić, Crvena Jabuka, 4 tenora, Massimo, Zvonko Bogdan te Tony Cetinski samo su neka od imena koja će posjetitelje zabavljati svakog dana u Čakovcu. Koncerti su besplatni a HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima ove manifestacije odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova.

Pogledajte što je najavila Boška Ban Vlahek, direktorica TZ grada Čakovca.