Clinton, Powell i Albright gostovat će u seriji "Državna tajnica"

Tri bivša američka državna tajnika - Colin Powell, Hillary Clinton i Madeleine Albright - gostovat će u petoj sezoni serije "Državna tajnica" ("Madam Secretary") koja će se početi emitirati 7. listopada, priopćila je američka televizija CBS.

Njih troje već je snimilo svoju epizodu u kojoj fiktivna državna tajnica Elizabeth McCord, koju glumi Tea Leoni, traži savjet od svojih iskusnijih kolega.

Elizabeth McCord sposobna je i odlučna američka državna tajnica, pokretačka sila međunarodne diplomacije, koja se bori s uredskom politikom, zaobilazi protokol te istodobno pregovara o globalnim i domaćim problemima, kako u Bijeloj kući, tako i u vlastitu domu.

Clinton je objavila na Twitteru da je snimanje bilo divno i da joj je drago što je vidjela neke bivše kolege. Madeleine Albright prethodno se pojavila u drugoj sezoni serije.

Clinton je bila državna tajnica u vrijeme Baracka Obame, Powell tijekom mandata Georgea W. Busha, a Albright je bila prva žena koja je postala državna tajnica i obnašala je dužnost za vrijeme administracije demokratskog predsjednika Billa Clintona.