Uzmi trenutak, osjeti Slavoniju i Baranju!

Osječko-baranjska županija dugi niz godina kroz Master plan turizma nastoji stvoriti prostor za iskorištavanje bogatog turističkog potencijala, povezati domaće proizvođače i pružatelje usluga u turizmu, dovesti do oporavka gospodarstva, povratka lokalnog stanovništva i povećanja broja turista.

Što se sve čini da bi taj dio Hrvatske učiniti turistički privlačnijim ispričala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Lani su HTZ  i HGK Osijek proglasili najuspješnijom kontinentalnom destinacijom, a Baranju najboljom ruralnom destinacijom. Županija se želi snažno pozicionirati na turističkom tržištu i imaju velikih planova - turistima žele ponuditi doživljaj.

Ova regija svoj održivi razvoj temelji na spoju poljoprivredne proizvodnje više dodane vrijednosti i inovativne turističke ponude. Njeni su stanovnici posvećeni neprestanom podizanju kvalitete tradicionalnih gastronomskih proizvoda i vina, a svoje posjetitelje dočekuju na autentično gostoljubljiv i opušten način. Nitko se iz Slavonije i Baranje ne vraća bez pozitivnih dojmova.