"Invazija Giganata" - izložba modela od lego kockica

Međunarodna izložba modela od lego kockica "Invazija Giganata" i fun park, na kojoj je izloženo više od sto najimpresivnijih maketa iz cijele Europe, otvorena je od 4. kolovoza do 30. rujna 2018. na Zagrebačkom velesajmu.

Posjetitelji na izložbi, koja obuhvaća više od 2500 četvornih metara izložbenog prostora i podjeljena je u 12 tematskih područja, mogu u mjerilu 1:1 vidjeti modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki.

Ljubitelji super junaka na izložbi mogu vidjeti rekonstrukciju Batmanovog vozila u dužini od sedam metara. Batmobil, napravljen od 900.000 kockica, prati Batman koji je napravljen u mjerilu 1:1. Tu su i Gotham City - apstraktni grad u kojem se odvijaju Batmanove avanture i koji pokriva površinu od 15 četvornih metara i napravljen je od 270.000 lego kockica. Tu su i Batmanova spilja, neboder Wayne Tower i drugo.


Na izložbi se može vidjeti i maketa Titanica koja je napravljena od pola milijuna lego kockica u mjerilu 1:25, duga je 11 metara i gotovo tri metra visoka!

Maketa Titanic izgrađena je kroz detaljan prikaz, a posjetitelji mogu pogledati i unutrašnjost broda. Također, izložen je i "Helicarrier" - izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D - poznat iz američkih stripova i filmova o superherojima.

U "Human Body" zoni može se pogledati struktura unutrašnjosti ljudskog tijela, a najmlađi posjetitelji mogu naučiti o ljudskoj anatomiji i fiziologiji.

U "Aleji sportskih zvijezda" izložena je figura tenisačice Martine Navrátilove, koja je napravljena od 50.000 Lego kockica te figura biciklista Petra Sagana.

Organizatori su pripremili i posebnu Star Wars zonu gdje se može vidjeti više od stotinu modela povezanih s tom najpoznatijom svjetskom filmskom sagom.

Također, posjetitelji će moći posjetiti i zone bajki, superheroja (Batman, Spiderman, Iron Man), fantasy zonu te zone u kojima će biti prikazane figure iz svijeta kulture, umjetnosti i znanosti te zgrade koje prikazuju povijesnu i suvremenu arhitekturu (Taj Mahal, Londom Tower, Sydneyska Opera, Forum Romanum).

U Fun park zoni od 400 četvornih metara djeca i odrasli naći će stolove za igru s LEGO kockicama, prostor za stvaranje modela od ogromnih kockica te druge atrakcije.