Pilates intensive

Josef Pilates je smišljajući sustav vježbanja za ozlijeđene sportaše, vojnike ili one koji pate od sličnih povreda, osmislio jedan od najpopularnijih sustava vježbanja. Temeljen na samo 5 vježbi dao je nevjerojatno nadahnuće plesačima, sportašima, kineziolozima da osmisle brojne varijacije i dodaju mnoge rekvizite. Nastao je tako Pilates intensive koji u Splitu možete vježbati u Body Clubu uz kineziologinju Dariju Runtić.

Riječ je o pilates trening predstavljenom u potpuno novoj dimenziji, intenzivan i dinamičan. Nije striktno ograničen samo na vježbe koje je osmislio J.Pilates, ali poštuje Pilates principe i zadržava sve najvažnije značajke izvornog treninga. Ovaj program je izvrsna kombinacija Pilates vježbi, vježbi snage, izdržljivosti i istezanja povezanih u jedinstvenu cjelinu kako bi aktivirali i preoblikovali mišiće cijelog tijela, osnažili core, poboljšali tjelesnu kondiciju, te smanjili potkožno masno tkivo.

Treninzi su zabavni, uz izmjene intenziteta, fluidne slijedove vježbi i korištenje brojnih rekvizita (velike i male lopte, bučice, šipke, elastične trake, pilates ringovi, foam rolleri, ploče različitih težina.

Trening je namjenjen kako naprednim vježbačima, tako i početnicima jer ga je moguće dozirati (u smislu korištenja lakšeg opterećenja, manjeg broja ponavljanja ili sporije izvedbe).

Više o voditeljima i treninzima Body Cluba Split pogledajte na http://www.bodyclubst.com