Međunarodni tjedan dojenja

Svake godine početkom kolovoza obilježava se Međunarodni tjedan dojenja. Već 28. godina se najrazličitijim aktivnostima uspješno potiće dojenje što svrstava Hrvatsku u svjetski vrh po zaštiti i promicanju dojenja.

Ovogodišnji je tjedan počeo najavom skorog rada prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj. Trebala bi biti otvorena u prosincu ove godine, a bit će smještena u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu.Sva hrvatska rodilišta nose titulu „Rodilišta-prijatelji djece" - sjajan rezultat nakon 28 godina rada. Hrvatska se ubraja među zemlje s najvišim standardima po pitanju dojenja, a predvode ih Skandinavske zemlje.

O ustroju banke humanog mlijeka, o važnosti dojenja te o  programima za zaštitu i njegovog promicanja govorili su prof. dr. sc. Josip Grgurić, koordinator programa "Rodilišta prijatelji djece", dr. Gorana Aleksandra Juka Kožul, koordinatorica programa u rodilištu pri KBC-u Merkur i neonatologinja te prim. dr. Milivoj Novak, KBC Zagreb, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor.