Obiđite splitske znamenitosti uz mobitel i slušalice - trčeći!

Split se na sve moguće načine i dalje trudi privući što više gostiju. Naša najbolja City Break destinacija stalno nudi nešto novo, sada i za goste koji nikada ne miruju i koji vole aktivan odmor. Predstavljena je besplatna aplikacija Sight Run - uz nju, gradske znamenitosti mogu se obići uz mobitel i slušalice - trčeći!

Zahvaljujući Turističkoj zajednici grada aplikacija je besplatna za sve goste, a korisnicima omogućava da trčeći doznaju zanimljive detalje o gradu. Splitska tura duga je 5,5 kilometara i kreće od makete grada na Rivi, preko Branimirove obale, kroz Marjan, Ulicom kralja Tomislava do spomenika Grguru Ninskom i Hrvojevom natrag na Rivu.

Aplikacija funkcionira putem GPS-a, vodi korisnika kroz grad i daje mu objašnjenja o atrakcijama pored kojih prolaz ili priča priču o toj destinaciji.

Što kažu korisnici o aplikaciji i kakvi su prvi dojmovi ispričali su Kristijan Sindik, organizator Splitskog polumaratona, Verica Vidić iz maratonskog kluba Marjan i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split.