Doživite srednjovjekovnu bajku na festivalu u Svetvinčentu

U Svetvinčentu ovog ćete vikenda imati priliku upoznati običaje, način života i posebnost srednjeg vijeka. Podno kaštela Morosini-Grimani i na staroj Placi održava se 8. Srednjovjekovni festival.

Festival je podijeljen u tri tematska dana, petak kao Obiteljski, subota kao Dan viteštva i nedjelja kao Dan legendi. Povratak u doba srednjeg vijeka posebno je zanimljiv najmlađima.

Jedinstven doživljaj srednjeg vijeka omogućit će vam i prekrasno uređeni Svetvinčenat te kaštel Morosini-Grimani, ali i prikaz autentičnih starih zanata, izrada srednjovjekovnih frizura, animacija uličnih zabavljača. Bit će tu i demonstracije gađanja lukom i strijelom, korištenje opsadnih sprava, prikazivanje vještina korištenja bodeža, sjekira i kopalja te nastupi uz prikaz korištenja vatrenog oružja.

8. Srednjovjekovni festival

Tijekom sva tri dana Festivala u programu će nastupiti 15-ak udruga iz 5 europskih zemalja koje će izvesti više od 50 točaka.

Zašto posjetiti upravo ovaj festival iobjasnili su Dalibor Macan, načelnik Općine Svetvinčenat i Veseljko Otočan, udruga "Kaštel".