Koncert kineskog orkestra bambusovih flauta u Zadru

Sutra u 21 sat u Marini Dalmacija, u Bibinjama će se održati koncert kineskog Bamboo orkestra. Taj je ansambl unutar granica svoje države jedan od stupova čuvanja osam tisućljeća stare tradicije, ujedno i most prema suvremenosti.

Kineski orkestar bambusovih flauti pripada Kineskom konzervatoriju i istraživačkom centru glazbene umjetnosti flauta. Sredinom prošloga stoljeća generacija virtuoznih glazbenika koja je djelovala unutar Orkestra pridonijela je njegovu osamostaljivanju i razvoju do tada neslućene profesionalnosti. Danas je taj ansambl unutar granica svoje države jedan od stupova čuvanja osam tisućljeća stare tradicije, ujedno i most prema suvremenosti.

Ansambl sastavljen od tradicijskih kineskih instrumenata održava i velik broj nastupa izvan Kine, približavajući publici nama dalek i vrlo često nepoznat svijet koji osvaja svojim egzotizmom, mističnom simbolikom, ukorijenjenošću u tradiciju, ali i inovativnim spojevima sa suvremenom umjetnošću. Članovi orkestra, kao i solisti, redom su virtuozi na svojim instrumentima i za svoj su rad u Kini primili najviša priznanja i nagrade. Kineski orkestar bambusovih flauti ponosno predstavlja svoje bogato kulturno i povijesno naslijeđe.

Ulaz na koncert je slobodan.