Kod Portića u Peroju otvorena plaža za pse

Potražnja za specijaliziranim plažama, pa tako i za plažama za pse, postaje sve veća. Kod Portića u Peroju otvorena je novouređena plaža za pse, izvijestili su iz Turističke zajednice i Grada Vodnjana. Na građanima je da ocijene njenu kvalitetu.

Plaže za pse više nisu rijetkost, premda često nisu pristipačne ni za ljude, ni za pse, a nisu ni adekvatno opremljene. Ovo je, pak, prva plaža na našem području koja je posebno opremljena da zadovolji potrebe i vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca, poručuju iz Turističke zajednice i Grada Vodnjana.

Dolazak do plaže je jednostavan. Opremljena je kantama za pseći otpad, posebno izrađenim tušem s produžetkom za tuširanje ljubimaca koji može poslužiti i za opsrkbu pitke vode za ljubimce. Postavljene su i tri sjenice kako bi omogućili dodatni hlad na plaži te su postavljene tabele s pravilima ponašanja na plaži za pse.

Na građanima je da ocijene ovu plažu za pse, budući da, prema ocjeni Puljana, neke definirane plaže za pse u Puli teško da mogu udovoljiti kriteriju pristupnosti i ulaska u more i vlasnicima i psima.