'Chorus angelicus' - nezaboravne izvedbe i puno srce

"Chorus angelicus", odnosno anđeoski zbor, mješoviti je pjevački zbor koji čine amateri i školovani pjevači, a djeluje gotovo 20 godina. Najbolji nastavljač varaždinske glazbene tradicije počeo je kao katedralni zbor. Danas njeguje sakralnu glazbu, ali i širi svoju djelatnost.

Kad zagrme glasovi Chorusa angelicusa, u izvedbi Bachove "Muke po Ivanu", Varaždinske barokne večeri na svojem su vrhuncu. Da bi do izvedbe poput ove uopće došlo, predstoje višemjesečne probe, upjevavanja, druženja uz glazbu.

Rad s maestrom Anđelkom Igrecom, muziciranje s poznatim glazbenicima, jednaka je radost za školovane pjevače kao i glazbene amatere.

Siniša Rak član je zbora od njegova osnutka, gotovo puna dva desetljeća. Privukao ga je, kaže, izazov jer ne pjevaju jednostavan repertoar, njeguju sakralnu muziku, sudjeluju na svim obilježavanjima - slaveći Boga. A i prolazeći kroz neke teže trenutke u životu, našao sam se jednostavno u muzici.

Dobar sluh i puno volje, to je sve što je potrebno za anđeosko pjevanje u ovom zboru, kažu pjevači koji se osjećaju kao obitelj. Tvrde da je maestro Igrec posadio sjeme mladice koja daje krasne plodove - putovanja, koncerte, nezaboravne izvedbe i puno srce.