Olive Classic - zaista poseban festival

Od 11. do 13. kolovoza u Vrtovima Lunjskih maslina, području od posebnog značaja i ponosa Luna, Grada Novalje i otoka Paga održat će se poseban festival - Festival "Olive Classic".

Zamišljen je kao festival klasične glazbe u trajanju od nekoliko dana tijekom kojeg će se hrvatskoj i međunarodnoj publici predstaviti glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, koji uspješno grade međunarodne karijere. Na programu će biti razna zanimljiva djela hrvatskih i svjetskih skladatelja klasične glazbe.

Sve o ovogodišnjem festivalu i njegovom značaju ispričali su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Dražen Domjanić, idejni začetnik festivala "Olive Classic", Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Novalje i Sara Domjanić, umjetnička voditeljica festivala.

Festival je proizašao iz ideje mentora Dražena Domjanića da otoku Pagu donese novu vrijednost. Zamisao je svake godine predstaviti po jedan europski grad, imati po jednog ili dva glazbenika koji će obnašati funkciju "Artist in Residence" i predstaviti jedan instrument koji će dominirati festivalom.

Europski grad koji će biti pretstavljen  je Zagreb i tim su povodom pozvani Zagrebački solisti koji će izvoditi djela Piazzolle, Boccherinija, Vivaldija i Sorkočevića.

Cilj festivala je zainteresirati publiku, svih dobnih skupina koji bi kroz ovaj projekt bili obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, prekrasnu lokaciju i gastronomiju.