Vježbe na asfaltu

Kada je Marino Bašić osmislio 'Basic program for life' bilo je jasno da je takav način treniranja namijenjen svima. Njegove varijacije su bezbrojne a njegov moto 'Slabost nije opcija' poticajan je za sve vježbače.

U njegovom sustavu kalili su se mnogi mladi treneri i instruktori. Zanimalo me je mogu li ja sa svojim plesačkim iskustvom i dugom karijerom u aerobici tim instruktorima postaviti izazov!

Naime, mnogi ljudi nemaju prostor za vježbanje, možda i ne znaju što, nemaju neki divan park ili nasip za trčanje. Pa zašto onda ne bismo probali vježbati na asfaltu?Tako sam upoznala Vida Rabuzina, instruktora Basic programa for life i izazov je počeo na Velesajamskom parkiralištu. Pošteno smo se borili s vrućinom, automobilima, ljudima, ali i idejama za vježbe. Ali program se pokazao učinkovit i tu!

Neke vježbe koje nisam mogla izvesti Vid je modificirao, ja sam se zadužila za istezanje. Tu sam se mogla malo praviti važna!

Ali ono što je najvažnije, možete vježbati na nekoliko kvadratnih metara vrućeg asfalta! Što se higijene tiče, sumnjamo da je na 33 stupnja postojala ikakva bakterija! Sve isprike su u startu odbijene.

Ovo je poveznica za Basic trening for life  https://www.basicgymone.com