Osječani osvježenje traže u Dravi i na Copacabani

Iako u Slavoniji temperature ovih dana nisu dosezale vrijednosti kakve se mjere na Jadranu, sparina s više od 30 Celzijevih stupnjeva mnogima teško pada. Za trajanja toplinskog vala Osječani se najčešće rashlađuju u dravskim valovima.

Riječna kupališta na Dravi brojnim su Osječanima omiljena ljetna odredišta, no neki ipak radije biraju odlazak na obližnji bazenski kompleks Copacabanu. Popularnu Kopiku posjećuju sve generacije, a osim čistoga okoliša i zdravstveno ispravne vode, dodatni su mamac za posjetitelje i brojni popratni sadržaji na otvorenome.

Visoke temperature mnogima bi trebale biti upozorenje da ozbiljno shvate liječničke preporuke. Posebice to vrijedi za zdravstveno osjetljivije skupine i građane starije životne dobi. Sirene hitne pomoći ovih se dana, nažalost, često moglo čuti.

Neki pasje vrućine trpe, a neki osvježenje pronalaze u vodi. Kako bilo, sigurno je da će se razdoblje vrućeg i sparnog vremena u Slavoniji nastaviti do kraja tjedna, s temperaturama višim od 30 Celzijevih stupnjeva.