Koji vam je draži - kuhani ili pečeni kukuruz?

Pečenjaki, kako ih u Podravini zovu, u Pitomači imaju i svoj dan. Dvanaestu godinu mještanima i turistima taj tradicionalni specijalitet nude pripremljen na više načina.

Ni velika vrućina nije omela domaćine da uz dodatni izvor topline daju sve od sebe kako bi posjetiteljima pripremili ukusnu kukuruznu poslasticu. 

Kišna godina pogodovala je odličnom urodu kukuruza - i šećerca i osmoredca, a osim na vatrenim orguljama, ukusni klipovi peku se na otvorenoj vatri, ali i kuhaju u kotlovima.

Manifestaciju su prije 12 godina pokrenuli dečki iz Dravske ulice u Pitomači, a njihovu ideju prepoznala je općina i turistička zajednica. Pečenjaci su za sve posjetitelje besplatni, svake godine dijelimo između tisuću petsto i dvije tisuće pečenjaka, rekla je Ivona Pankaz, direktorica TZ Pitomače.

Osim u pečenjacima, gosti su uživali u domaćoj kapljici vina i piva kao i kolačima, a za dobro raspoloženje i ples pobrinuli su se Podravski mužikaši.