Tarda festival u Dardi

Treći vikend u kolovozu rezerviran je za Tarda Festival - festival glazbe, ruha i hrane, na kojem se predstavlja povijesna baština darđanskog kraja iz doba Turaka. Održat će se 17. i 18. kolovoza u perivoju dvorca Esterhazy u Dardi.

Za one koji još nisu stigli biti naši dragi gosti podsjetimo da je riječ o festivalu koji će u dva dana predstaviti povijesnu baštinu našeg kraja, a vezano uz tursku raju, kulturu turskog naroda, njihovih običaja, hrane, plesa i svega onoga što je i danas poveznica između Turske i naroda ovog područja... Zašto? Zato što želimo valorizirati činjenicu da je Sulejmanov most išao upravo do Darde, dati joj uporabnu vrijednost i staviti u funkciju turizma, ističu iz Udruge Đola, koja organizira Tarda Festival, kojemu je, kako navode, koncepcija šetnja, druženje, sudjelovanje u sadržajima, pazar na bujrum sajmu, odmaranje u merak zonama... Ili jednostavno - provesti dan u prirodi uz jezero i bogat program.

Pripremaju se japrak sarmice, baklave, tufahije i drugi specijaliteti turske kuhinje, zabilježeni u kuharici CroTur, a organizatori Vinskog maratona iz Zmajevca osigurali su najbolja baranjska vina.

Kad vam baš jako dosadi čisto jednostavno uživanje i merak zalegnite u turski šator i naučite nešto novo, zanimljivo na kratkim edukativnim predavanjima. Poslije se bacite na baldahin i pogledajte skečeve koje smo pripremili ili pak predstavu koja govori o ljubavi i zavođenju u 16.stoljeću. A nakon svega toga, obiđite i gazda Lukinu krčmu (raspitajte se zašto je to baš Gazda Luka⁉) i uživajte uz sevdah i evergreen pjesme.

U večernjim satima - glazba! U petak DJ Richma i Still bend koji će izvoditi hitove iz ex Yu. U subotu je za razmrdavanje zadužen DJ Matt, nakon kojeg dolazi Rundek Cargo Trio.