Legendarni proizvođač šešira Borsalino dobio novog vlasnika

Legendarni Borsalino čije su šešire proslavile glumačke legende Humphrey Bogart u "Casablaci" i Harrison Ford u "Indiana Jonesu" i službeno je dobio novog vlasnika.

Švicarsko-talijanski investicijski fond Haeres Equita upravlja Borslinom od kraja 2015. godine i bio je jedini zaintereisani kupac na prodaji imovine koju su njihovi stečajni upravitelji organizirali 12. srpnja. Budući da u međuvremenu nije bilo novih ponuda, Haeres Equita i službeno je postao novi vlasnik Borsalina, brenda, tvornice u Alessandriji, opreme, ugovora o radu i maloprodajnih prava.

Kompanija čije su šešire Alain Delon i Jean-Paul Belmondo nosili u filmu "Borsalino" proslavila je prošle godine 160 godina postojanja.

Zapošljavaju ukupno 135 radnika a nagomilali su 35 milijuna eura duga zbog lošeg upravljanja bivšeg šefa Marca Marenca, koji je u međuvremenu osuđen na pet godina zatvora zbog prijevare u stečajnom postupku.

Sredinom srpnja šef Haeres Equite Philippe Camperio kazao je da će dionice Borsalina biti uvrštene u burzovnu kotaciju "za četiri do pet godina". Trenutno ostvaruju godišnje prihode od oko 17,5 milijuna eura a u fondu se nadaju da će za pet godina upeterostručiti sadašnju proizvodnju od 150 tisuća šešira godišnje.