U Međimurju se ulaže na svakom koraku

Međimurje želi postati predvodnik hrvatskog kontinentalnog turizma. Jer turisti sve više traže zeleno i smirujuće, a naš "Cvjetnjak Hrvatske" za to je kao stvoren. Nije čudno stoga što se ulaže na svakom koraku, a novac dolazi i iz europskih fondova kao što je slučaj u Svetom Martinu na Muri.

Stara gazdinstva se u Međimurju ne prepuštaju zubu vremena i propadanju, nego se prenamjenjuju u turističko-edukacijske centre - poput Matulova grunta u Frkanovcu.

Tu će biti edukacijsko-interpretacijski centar za biljne i životinjske vrste koje obitavaju na našem području, objašnjava Petra Pavičić iz Razvojne agencije. 

Uređuju se i grade biciklističke te poučne staze uz rijeku Muru, a najdalje su otišli u općini Sveti Martin. Grade skelarsku hižu, uređuju "Mursku rivijeru", sve uz pomoć europskog novca.

Prošao nam je europski projekt prije dva tjedna smo potpisali Ugovor, uredit ćemo četiri tisuće metara poučne staze s raznim sadržajima kako bi vratili ljude uz Muru i obogatili sadržaje, izjavio je Dražen Crnčec.

I Toplice Sveti Martin obaraju sve rekorde - hoteli su puni, kao i bazeni. Osim domaćih, dolaze gosti iz Mađarske, Austrije, Njemačke.