Kuća igračaka čuva priče iz prošlosti

Kamene uličice staroga grada Novog Vinodolskog, skrivaju mnogobrojne priče iz prošlosti, a od ovoga mjeseca još jednu koju priča novootvorena Kuća igračaka. Kuća na broju 68 starije posijetitelje vratiti će nakratko u djetinjstvo a najmlađima otkriti svijet igračaka uz koje su odrastali njihovi roditelji, bake i djedovi.

Za razgledavanje ove zanimljive zbirke igračaka koje su gotovo sve starije od 30 godina, treba odvojiti poprilično vremena. Mjesto je ovo nezaobilazno i za mnogobrojne turiste.

Igračake brižljivo čuvane desetljećima za vlasnike su neprocjenjive vrijednosti i nije im se bilo lako odvojiti od njih. Manji dio prostora u Kući igračaka čine stare fotografije iz obiteljskih albuma.

Nekada su igračke bile rijetkost i za mnogobrojne obitelji preskupe i teško dostupne. Zato su ih djeca čuvala kada bi ih dobila na dar. Zahvaljujući tome danas se mogu vidjeti fascinantne kolekcije automobila.

Iako je tek otvoren, ovaj kutak sa starim igračkama jednako privlači i mlade i one starije.Vlasnici već imaju zamisao kako Kuću igračaka oplemeniti novim sadržajem.