Daruvarske toplice sve zanimljivije domaćim gostima

Bjelovar, Šandrovac, Veliki Grđevac i Daruvar - mjesta su s bazenima na kojima se osvježavaju stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije. Termalna voda temperature od 28 do 35 stupnjeva izbor je mnogih gostiju u Daruvarskim toplicama i Termalnom vodenom parku.

U sedam ovogodišnjih mjeseci u toplicama bilježe 7 % više dolazaka i 8 % više noćenja nego lani. Najviše je domaćih gostiju, 13 % stranih.

U blizini toplica za mnoge je dobar odabir Termalni vodeni park, također s vodom iz daruvarskih geotermalnih izvora. Slapovi, gejziri, hidromasaže, tobogani najviše privlače obitelji s djecom.

Da bi gostima bilo ugodno, tijekom godine brine se samo 17 zaposlenih, ljeti 30-ak. Rade većinom za minimalac. Jer Termalni vodeni park je, zbog duga od dva i pol milijuna kuna, već pet godina u predstečajnoj nagodbi, koja bi se nagodinu trebala završiti. A nužna su i ulaganja. Posljednjih godina kao spas su se spominjali privatni investitori, no do danas nijedan u Termalnom vodenom parku nije pronašao interes za ulaganje.