Riječni turizam postaje turistički adut Vukovara

Na Dunavu se uživa i u brodovima. Krstarenje dunavskim vodama privlači sve više turista koji se iz godine u godinu sve češće zadržavaju i u hrvatskim lukama. U Vukovaru riječni kruzeri pristaju od početka proljeća do kraja jeseni. Gosti su najčešće iz SAD-a, Kanade i Japana.

Luksuznog 140 metarskog riječnog diva danima ljuljaju dunavski valovi. I zato je bacio sidro i uz vukovarsku obalu. Prošle godine s "plovećih hotela" u Vukovaru se iskrcalo 28 tisuća gostiju.

Ove godine očekujemo 223 pristajanja, sezona je počela u ožujku i trajat će do kraja 11. mjeseca. Moramo reći da u zadnjih nekoliko godina njihov boravak je sve duži, kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara. Vukovar.

Zanimaju ih domaća hrana, kultura i povijest Vukovara. Oduševljava ih prilika za popričiati s ljudima, vidjeti kako žive Slavonci, probati kuhinju. Tema Domovinski rat im je posebno zanimljiva.

Svaki dolazak kruzera s velikim oduševljenjem dočekuju i Vukovarci. Biti će ih uskoro mnogo više kada grad dobije novu marinu i pristanište za kruzere. Jer riječni turizam jak je turistički adut Vukovara.