Špancirfest - festival koji ne želite propustiti

Varaždinski Špancirfest proglašen je turističkim događajem prošle godine na Danima turizma u Malom Lošinu koji kao atraktivan i prepoznatljiv predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima svog poslovanja. Svake godine posjeti ga nekoliko stotina tisuća ljudi.

Danas u Varaždinu počinje još jedan Špancirfest. Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji na deset dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Večeras Scifidelity Orchestra stilom i zvukom donosi vanzemljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu, a nakon dva velika koncerta koja je već održao na Špancirfestu 2010. i 2015. godine, koncertni niz ispod zidina Starog grada otvara Bajaga. Pogledajte program po danima!

Špancirfest je pripremio glazbeni program koji nikako ne želite propustiti. Bez obzira na vašu dob ili glazbeni ukus, na tri festivalske glazbene pozornice održat će se 60 koncerata od čega njih čak 56 bez naplate ulaznica. Velika imena pop, reggae, soul i R&B glazbe stižu u Varaždin kako bi s vama proslavila kralj vrućeg ljeta i 20. rođendan najvećeg i najpopularnijeg hrvatskog festivala.Ulični program je srce i duša Špancirfesta. Izravni kontakt umjetnosti s publikom stvara snažnu sinergiju i Špancirfestu daje posebnu energiju, koja svake godine u Varaždin krajem kolovoza privlači stotine tisuća posjetitelja.

Ulični performansi, ulični teatar, novi cirkus, kako god nazvali umjetnike i zabavljače koji neposredno, bez barijere pozornice, uveseljavaju to mnoštvo posjetitelja - na Špancirfest dolaze samo najbolji.

Svaka godina donosi nešto novo, svježe, još smješnije, luđe i zanimljivije a kakav je ovogodišnji program otkrila je Jelena Toth, ravnateljica Turističke zajednice Varaždina: