Elegancija, sklad i kultura jazza na Pula Jazz Festivalu

U samom srcu Pule večeras počinje III. Pula Jazz Festival! Vrhunac turističke sezone obilježit će dvije nezaboravne večeri pod zvjezdanim nebom ispunjene bogatim zvucima namijenjenim najprofinjenijim poznavateljima vrhunske glazbe.

U prekrasnom ambijentu gradskog vrta uz vrhunsko ozvučenje očekuju Vas trenuci izražajne prezentacije i čiste kreativnosti. Iskrena komunikacija isprepletene iznenađenjima, šalama i anegdotama samih glazbenika začinjena bogatom ponudom vina i gurmanskih delicija "made in Istra".

Tri dana za redom na ljetnoj terasi Doma Hrvatskih Branitelja nastupit će afirmirane svjetske zvijezde jazz i world izričaja.

Kultura provođenja jazz festivala u Europi broji više od 60 godina. Želja je organizatora festivala udruge "Kulturna Inicijativa" u Puli posaditi i njegovati oazu jazz izričaja koja će iz godine u godinu rasti, razvijati se i pridonositi cjelokupnoj kulturnoj sceni grada.

Pula je zahvaljujući svim povijesnim znamenitostima koje posjeduje kao stvorena za koncerte u specifičnom ambijentu, pod zvjezdanim nebom. Za prvi festival odabran je vrt Doma Hrvatskih Branitelja, prostor koji tijekom ljetnih mjeseci poziva na opuštanje u hladovini i mirisima stoljetnih borova.