Godišnji u rustikalnom ambijentu

Sve je više vila s bazenima na seoskim gospodarstvima u Ravnim kotarima, a samim time i turista. I to onih koji su svoj godišnji odmor došli provesti u luksuznim kućama u miru i tišini... Do prije pet godina na širem benkovačkom području bilo je samo nekoliko kuća s bazenima za iznajmljivanje, danas ih je već 50-ak.

Početak dana uz doručak na dvoru. Može li bolje? Za obitelj Lauf iz okolice Stuttgarda i njihovu prijteljicu iz Švicarske - odmor iz snova. Provest će ovdje 7 dana, posjetiti Zadar, Nacionalni park Paklenicu, bude li vremena i muzej Nikole Tesle u Lici. No iznimno je ugodno i vrijeme provoditi u vili.

Uživamo, kuća je prekrasna, životinje su dobrodošle i zamislite - nakon dugo dugo vremena vidjela sam lepitra, kaže gošća.

Vili "Torine" ovo je  treća sezona. Krenulo je skromno i bez velikih ambicija, s vrlo malo novca. Većinu posla na kući Momo Gulić je odradio sam. Ljudi su zadovoljni  koji dođu pa onda ja imam osjećaj da nisam promašio da sam dobro uradio, kaže.

Kuća za odmor Lu tek je nekoliko dana na tržištu. Ulazak u kuću zapravo je ulazak u neka davno zabrovaljena vremena. Benkovački kraj ima puno za ponuditi, ne samo mirise i okuse. Baš zato sve je više onih koji se odlučuju za turizam.

Onima koji su se pitali, a bilo ih je, tko će na odmor "bogu iza leđa" - evo odgovora.

Pogledajte prilog!