Počela manifestacija 'Krčka jedra'

Na Krku se od 13. do 15. kolovoza održava 21. regata Krčka jedra, manifestacija koja je počela izložbom fotografija s maritivnim motivima, nastavit će se različitim edukativnim programima od veslanja i jedrenja do tradicijske brodogradnje. Središnji događaj bit će regata tradicijskih barki koje će krčkim akvatorijem zaploviti na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

Program je počeo izložbom fotografija na krčkoj rivi, a posebna zanimljivost za posjetitelje danas je mogućnost demonstracijskog jedrenja na tradicijskim barkama na krčkoj rivi. Tu je i mogućnost pohađanja radionice tradicijske brodogradnje.

U utorak, 14. kolovoza, najatraktivniji dio programa bit će noćno jedrenje tradicijskih barki, uz svjetlosne efekte, a potom zabavni program na ribarskom molu.

Posljednjeg dana, u srijedu, 15. kolovoza, točno u podne, dvadesetak drvenih, tradicijskih barki u krčkome će akvatoriju podići svoja jedra čime će startati 21. regata Krčka jedra.

Riječ je o regati tradicijskih plovila koja je pokrenuta radi očuvanja i predstavljanja bogate maritimne baštine otoka Krka i u spomen na sve koji su u drvenim barkama, uz sunce, vjetar i ćudljivo more borili za život svojih obitelji.