Vodički "plavci" na dva kotača

Policajci iz Vodica već šest godina u sezoni imaju i svoje ciklo-patrole po plažama i središtu grada. Biciklističke ophodnje mogu na mjesta na koja automobili ne mogu, mobilnije su i djeluju preventivno - sama njihova pojava upozorenje je svim sumnjivcima da su plavci uvijek tu negdje.

Dvije ophodnje po četiri djelatnika. I danju i noću patroliraju vodičkim plažama i ulicama. A ovih je dana na užarenih 30 stupnjeva pomalo teško pedalirati.

Policajci na biciklima zlata vrijede svojim kolegama. Potrebno im je 3 minute od policijske postaje do rive dok je vozilom potrebno najmanje 10 minuta tako da su, što se tiče intervencija, jako korisni.

Ove godine nema puno krađa kao što je znalo inače biti po plažama, ugostiteljskim objektima, autokampovima - znači prevencija je kaznenih djela. A osim što dobro rade svoj posao, policajci na biciklima odlična su promidžba Vodica.

Policijska biciklistička ophodnja  zajednički je projekt Grada Vodica i tamošnje policijske postaje. Grad je kupio bicikle, MUP opremu. Tako se vodički "plavci" na dva kotača već šestu turističku sezonu brinu za sigurnost Vodičana i gostiju.