Manifestacija Prvi glas Zagorja

Kolovoz je u znaku održavanja jedne od najpoznatijih manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji - Prvog glasa Zagorja koji se ove godine održava od subote 18. kolovoza pa sve do subote 25. kolovoza.

Manifestacija se do ove godine zvala 'Tjedan kulture, zabave i športa', a kako su objasnili organizatori, od ove godine se zove Prvi glas Zagorja.  Tu je novi vizaul manifestacije u čijem je fokusu 'ptiček', a bit će i nova pozornica. Ispred dvorca će, naime biti postavljen prozirni ostakljeni šator te u slučaju lošeg vremena događanja se sele u šator.

U subotu 18. kolovoza s početkom u 20 sati na Trgu hrvatske kraljice Jelene je otvorenje festivala, dok u 20.15 sati slijedi Dječji festival 'Prvi glas Zagorja'. Isti dan u 22 sata je koncert Zvonka Bogdana i tamburaša.

Što je još na rasporedu manifestacije ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Marko Kos, načelnik općine Svetog Križa Začretje, Franjo Kučko, potpredsjednik Udruge za kulturu Sv. Križ Začretje i Franjo Mraz, umjetnički direktor Prvom glasu Zagorja.