Rockabilly - groznica pedesetih godina

Groznica pedesetih godina ovih je dana zahvatila Vinkovce. Drugi po redu Rockabilly festival okupio je glabenike iz Hrvatske i okolnih zemalja. Posjetitelji su proteklog vikenda mogli uživati u glazbi i plesu.

Ana i Matija Vokoja
 najpoznatiji su vinkovački retro-par. Ljubav prema slavnim danima Elvisa i ostalih začetnika rock'n rolla motivirala ih je da kazaljke na satu pomaknu nekoliko desetljeća u prošlost.

To volimo, takav kafić držimo, upoznali smo masu bendova, odlazili na takve festivale i rekli - ajmo i mi nešto takvo napraviti pa da i oni dođu kod nas i da se družimo u Vinkovcima, priča Matija, organizator Rockabilly festivala.

Točkaste haljine, traperice i mašnice bile su na svakom koraku, a nije moglo proći ni bez prepoznatljivih frizura iz crno-bijelih filmova.

Pedestih godina odlazak u brijačnicu bio je mnogo više od samog brijanja. Bio je to statusni simbol i ritual svakog muškarca koji je držao do sebe.

Vlasnik brijačnice Krešimir Španić: U današnje vrijeme kad se barbering vratio na velika vrata ipak je u pitanju wellness usluga koja proizlazi kao ugoda muškarcu i oni nam po to i dolaze.

Ipak središnje mjesto na ovakvom festivalu pripada glazbi i plesu.