14-godišnji Ethan Sonneborn u utrci za guvernera

14-godišnji Ethan Sonneborn iz Bristola jedan je od 4 Vermontova demokrata koji traže da ih stranka kandidira za guvernera države, pišu strane medije.

Mladić je ispunio uvjete da bude na primarnom glasačkom listiću i zauzeo svoje mjesto među ostalim državnim kandidatima.

Mislim da bi me građani Vermonta trebali ozbiljno shvatiti, imam 14 godina ali i praktične progresivne ideje. Mislim da moja poruka i moja platforma nadilaze dob, poručio je Sonneborn u nedavnom televizijskom forumu.

Ustav Vermonta nema dobni uvjet za ljude koji se kandidiraju za najvišu dužnost države, pa se tako i Sonneborn kvalificirao.Oduvijek je bio fasciniran, kaže konceptom izgradnje koalicija, a Robert F. Kennedy je po njemu političar koji ga je utjelovio.

Sonneborn je izjavio kako je njegova odluka o kandidaturi izrasla iz frustracije državnom politikom. Njegova odluka je ujedno i reakcija na sukobe u Charlottesvilleu u Virginiji prije godinu dana.

Ethan je podigao nešto više od 1.700 dolara, što nije dovoljno da bi bio konkurentan u svijetu u kojem će uspješni kandidati nesumnjivo morati potrošiti stotine tisuća dolara u predizbornoj utrci.